Sfântu Gheorghe

 

Cel mai mare oraş şi totodată sediul judeţului Covasna. Obiectivul turistic principal este Muzeul Naţional Secuiesc, care cuprinde şi câteva filiale externe: Muzeul Breslelor din Târgu Secuiesc, Muzeul Haszmann Pál din Cernat, Muzeul Etnografic Ceangăiesc din Zăbala, respectiv Muzeul Depresiunii Baraolt. Muzeul Naţional Secuiesc este vizitată din anul 1875. Această instituţie majoră s-a angajat în prezentarea şi cercetarea patrimoniului secuiesc. Anul 1879, ce se vede în sigilul muzeului reprezintă anul în care acesta a intrat în proprietatea comună a secuilor. În prezent este cea mai mare colecţie publică maghiară dinafara Ungariei şi un obiectiv turistic principal.

Mai departe merită vizitată biserica reformată, de origine medievală, care odinioară era înconjurată de ziduri de protecţie. Biserica romanon catolică Sfântul Iosif a fost ridicată în 1835, în locul unei biserici mai vechi din 1786. a fost reînnoită în întregime între 1895 şi 1902.
La 12 km direcţia nordvest de oraş, lângă satul Reci se află o rezervaţie naturală cu nisipuri mişcătoare, respectiv pădurea milenară de brazi.

 

 

(45 km de Valea Seacă, 50 de minute cu maşina)

 

 

Itt vagy: Obiective Turistice Monumente Sfântu Gheorghe