Informaţii utile

România
Este membră a Uniunii Europene din data de 1 ianuarie 2007.
Fus orar: EET (UTC+2), +1 oră faţă de Ungaria
Monedă: RON, 100 forinţi = cca. 1,50 RON, 1 euro = cca. 4,5 RON. Schimbul valutei se poate efectua la casele de schimb din oraşe, unde nu se mai percepe comision. În Secuime cazarea se poate achita aproape peste tot în forinţi, posibil şi în euro.
Trecerea de frontieră: Datorită faptului că România este membră UE, la trecerile de frontieră nu există control formal. În schimbul paşaportului e de ajuns să călătoriţi cu buletinul/cartea de identitate.
Taxă de drum: În România fiecare conducător auto este obligat să plătească taxă de drum, care este validă în cazul tuturor drumurilor. Taxa este de doar câteva sute de forinţi sau câţiva euro, dar nu se poate achiziţiona decât în câteva locuri. Este recomandat oprirea la prima pompă PETROM după trecerea frontierei şi achiziţionarea matriţei, respectiv aplicarea acesteia pe parbrizul autoturismului. Chitanţa primită trebuie de asemenea păstrată.
Vremea: Vremea din localităţile transilvănene este mult mai răcoroasă decât în Ungaria. În zona montană, în Secuime, în Carpaţi spre seară vremea devine răcoroasă, chiar şi în timpul verii. Pentru drumeţii de mai multe zile este recomandat o vestimentaţie adecvată. În timpul iernii drumurile mai mici, forestiere sunt necirculabile fără lanţul de zăpadă. Este bine să fiţi pregătiţi pentru orice eventualitate.
Carburanţii: Nu sunt la preţuri mai ieftine decât în Ungaria, dar la staţiile grupurilor cunoscute şi lângă drumurile principale calitatea este bună. În Transilvania, respectiv în Secuime veţi găsi numeroase staţii MOL, dar şi cele ale PETROM-ului sunt în regulă.
Restaurante: În vecinătatea imediată a unităţilor de cazare nu există restaurante. Dacă doriţi o cină romantică cu lumânări, o veţi găsi la Târgu Secuiesc. Restaurante recomandate: Bujdosó, Székely, Rózsa, Taverna. Dacă doriţi să vă distraţi merită să încercaţi cluburile For You şi Mimella.
Telefon: Telefoanele mobile dispun de semnal aproape oriunde. Acest lucru este valabil mai ales în cazul firmei Vodafone, care a instalat mai multe sute de antene noi anul trecut. Odată ajunşi în România veţi putea folosi telefoanele mobile cu abonamente exact ca şi în ţara dumneavoastră de origine. Despre funcţionarea telefoanelor cu cartelă în România veţi găsi informaţii la prestatorul dumneavoastră din ţara de origine.

Itt vagy: Informaţii